Ekonomi

Enuygun.com’dan kimlik kartı ile gidilebilecek yurt dışı tatil önerileri

Enuygun.com, bayramda sadece kimlik kartı ile yurt dışına çıkılabilecek ülkeleri sıraladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartı ile seyahat edilebilecek ülke sayısı artıyor.

Listede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna yer alıyor. Uygun fiyatlı tatil planlarında başı çeken pasaportsuz ülkeler, özellikle tatil dönemlerinde yoğun ilgi görüyor.

Tatil tutkunlarının kültür, doğa ve deniz temalı tatil konseptleri bulabilecekleri bu ülkelerde, tarihi yapılardan doğal lezzetlere kadar keşfedilecek pek çok lezzet bulunuyor.

Bu ülkelerin ortasında yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 30 güne kadar olan ziyaretlerde çipli kimlik kartları ile giriş yapılabilmektedir. Türkiye’nin her yerinden direkt veya aktarmalı uçuşlarla 1,5-2 saatte ulaşılabilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tercih edenlerin Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa şehirlerinden birinde konaklayarak tarihi değerleri keşfetmeleri önerilir. bu şehirlerin Kalacak şehre göre Girne Kalesi, Bellabais Manastırı, Selimiye Camii gibi gezilecek yerler görülecek yerler arasındadır.

Azerbaycan ve Gürcistan

Çipli kimlik kartı ile 90 güne kadar kalabileceğiniz Azerbaycan’da başkent Bakü başta olmak üzere gezilecek birçok şehir bulunuyor. Birçok plajıyla Bakü ve etkileyici tarihi, mimarisi ve huzurlu atmosferiyle Gence bu ülkede öne çıkıyor.

Gürcistan, başkenti Tiflis ve yemyeşil şehri Batum ile öne çıkarken, tatil tatili için ideal rotaların ortasında yerini alıyor. Lezzetli yemekleri, cazibe merkezleri ve kültürel dokusu Gürcistan’ı çekici kılmaktadır. Uçakla seyahat etmenin yanı sıra Batum otobüs bileti alarak da Gürcistan’a gidebilirsiniz. Tatil için Gürcistan’ı seçecek olanların peynirli pide ve hinkali, Gürcü mantısı yemeleri tavsiye edilir.

Ali ve Nino heykelleri, Batum Botanik Bahçesi ve Argo Teleferiği Batum’u tercih edeceklerin mutlaka görülmesi gerekenler listesinde yer alırken, Tiflis güzergahında Parlamento Binası, Tiflis Saat Kulesi ve Nikoloz Baratashvili Köprüsü ilk sıralarda yer alıyor.

Moldova’da 90 güne kadar kalabilirsiniz.

Doğu Avrupa’nın küçük ülkesi Moldova, pasaportsuz ve vizesiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kapılarını açıyor. Kimlik ile giriş yapabileceğiniz ve 90 güne kadar kalabileceğiniz ülkede farklı kültürlerin uyumunu görmeniz mümkün.

Kişinev’e uçak bileti alarak ülkenin başkentine bir gezi planlamak mümkün. Enuygun.com, Kişinev’de Dendarium Park, Moldova Ulusal Tarih Müzesi ve Stephen the Great Central Park’ı görmenizi tavsiye ediyor.

haberpehlivankoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu